2014/11/21

Asjast, mis blogijate elu lihtsamaks teeb ja lühidalt ka muusikast

Teen selle postituse eelkõige selleks, et katsetada üht uut funktsionaalsust selles veebilehemootoris. Siiani ei teadnud ma olevat võimalust kopeerida näiteks osa mõnest pdf failist veebivormi tekstialasse ja siis see uue pildina veebi salvestada.

Niisugune vidin teeb elu kohe väga mugavaks. Selleks, et näidata postituses üht või ka mitut fragmenti mõnest pildist või pdf failist, tuleb tavaliselt 1) kopeerida vajalik osa 2) avada mõni pilditöötlusprogramm ja teha paste uue pildi aknas 3) salvestada pildifail 4) veebivormis klikata üleslaadimisnupul ja valida arvutist fail 5) üles laadida 6) ilmselt veel midagi teha, et pilt teksti sisse sobitada.

Aga nüüd? Kopeerin vajaliku osa, asetan siia tekstivälja ja salvestan!

Huvilised, kes oma blogi tarvis Wordpressi kasutavad, leiavad selle siit: https://wordpress.org/plugins/image-elevator/screenshots/ Ning Internet Exploreri kasutajate kurvastuseks pean ütlema, et see ei tööta vanemate versioonidega kui 10.

Katsetuseks näitan siin üht tükikest enda laulust, mille kirjutasin (nagu tekstistki aimata) "inspireerituna" Ukraina sündmustest. Oleme seda alates septembrist esitanud ansambliga HaLe MaJa, viimati 8. novembril, kui tähistasime Meeskoor Rakvere 65. sünnipäeva. Arvatavasti on see varsti ka youtube'is kuuldav. Nüüd võib juba öelda, et ega me seda ainult eesti keeles laula ;)

[caption id="attachment_24268" align="alignnone" width="748"] Kartulimardikas (fragment). Muusika ja tekst Jaanus Nurmoja.[/caption]

Praeguseks kõik. Kui taastun lõplikult viiruse laastamistööst ülemistes hingamisteedes, siis ehk leian võimaluse ka 8. novembri kontserdile tagasi vaadata. Seniks aga parimat kõigile ja jääge terveks!

Kommentaare ei ole: