2013/03/17

Eestlane, ole suupruukimisel ettevaatlik – sinust võidakse aru saada

Milanost Abu Dhabisse viis Araabia Ühendemiraatide lennufirma Etihad. Lennu eel anti tavapärast informatsiooni ning loeti ka palvet, et lend õnnestuks. Kõige muu kõrval selgus, et lennukipersonal valdab ka eesti keelt! Loomulikult ei saanud see olla nii, et kõik töötajad on tublid polüglotid, kes mingil põhjusel peavad olema valmis ka eesti keeles suhtlema.

Reisi lõpupoole, kui stjuuardessidel vähem toimetamist oli, otsustasime asja uurida ja küsisime ühelt neist, kas lennuki meeskonnas on tõesti eestlasi.

IMGP2937Peagi rääkisime rõõmsasti juttu Kristinaga, kes teenindas äriklassi reisijaid. Kristina on Etihadi lendudel stjuardess olnud kolm aastat. Eestist pidi selles firmas olema kümmekond töötajat, nii eestlasi kui ka venelasi. Etihad on nimelt korraldanud rahvusvahelisi värbamisi ka Eestis - Tallinnas tehti kaks hindamispäeva. Kristina aga sai sinna tööle hoopiski Inglismaalt – ta elas varem kaks aastat Londonis. “Seda nad ei nõudnud, et kandidaat oleks tingimata varem stjuuardessina või muidu lennunduses töötanud – nende jaoks oli oluline teenindustöö kogemus,” lisas Kristina.

Elu- ja töötingimustega on heatujuline eestlanna igati rahul. Elavad nad kõik Abu Dhabis, palk on maksuvaba ja muidugi pole võrreldavgi Eestis makstavaga. Elamispind on tööandja poolt.

Eestlasi on ka varem temaga ühele reisile sattunud, aga see on puhtjuhuslikult välja tulnud. Tema suhtleb klientidega inglise keeles ja kliendid temaga samuti. Kliendi aktsent aga tundub kuidagi tuttavlik…

Abu Dhabisse jõudes jäädvustame eestlannast stjuuardessi oma valdustega pildikasti ja suundume järgmist lennukit ootama.

Kommentaare ei ole: